تجربه تخلیه ناگهانی ادرار برای بسیاری از افراد می تواند خجالت آور باشد. بی اختیاری ادرار که به دلیل از دست دادن کنترل مثانه در بزرگسالی یا پس از زایمان رخ می دهد، وضعیت نگران کننده ای است که فرد تلاش می کند هرچه سریع تر آن را درمان کند.
برای درمان مشکل بی اختیاری ادرار در ابتدا لازم است علت بروز آن شناسایی شود. لذا ما در این مطلب برآن شدیم تا به بررسی علت بی اختیاری ادرار و نحوه درمان آن بپردازیم. اگر شما هم از این مشکل رنج می برید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.
منظور از بی اختیاری ادرار چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم به معرفی دلایل بی اختیاری ادرار بپردازیم؛ بد نیست بدانیم که این اختلال چیست؟ بی اختیاری ادرار وضعیت آزاردهنده ای است که فرد کنترل مثانه خود را از دست می دهد و با نشت ادرار مواجه می شود. سیستم ادراری شامل بخش های مختلفی مانند مجاری ادراری، مثانه، کلیه ها و حالب است. هر یک از این قطعات وظیفه خاصی را برعهده دارند. برای مثال کلیه ها مواد موجود در خون را فیلتر می کنند.
در نهایت هر ماده ای که از نظر کلیه زائد شناخته شود، تبدیل به ادرار شده و در مثانه جمع می شود. به محض پر شدن مثانه، از مغز برای تخلیه ادرار سیگنال ارسال می شود. عضله اسفنکتر در مثانه باز شده و ادرار از طریق مجاری ادراری خارج می شود. چنانچه به هر دلیلی هر یک از این اندام ها به درستی کار نکنند، ادرار به صورت ناگهانی نشت می کند و فرد نمی تواند کنترلی روی این وضعیت داشته باشد.
چه چیزی باعث بی اختیاری ادرار می شود؟
دلایل گوناگونی منجربه آن می شوند که یک فرد بی اختیاری ادرار را تجربه کند. این علت ها بسته به جنسیت بیمار ممکن است متفاوت باشد. در ادامه به تعدادی از این علت ها اشاره شده است؛ که عبارتند از:
داروها: مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی گاهی باعث می شود که فرد به صورت موقتی بی اختیاری ادرار را تجربه کند.
بارداری: در زمان بارداری به علت بزرگ تر شدن اندازه رحم، فشار زیادی به مثانه وارد می شود؛ که نتیجه آن نشت ناگهانی ادرار است. این وضعیت مدتی پس از زایمان از بین می رود.
عفونت: وجود هرگونه عفونت در بخش های مختلف دستگاه ادراری مانند کلیه، حالب و مثانه باعث می شود که فرد برای مدتی نیاز شدیدی به تخلیه مداوم ادرار داشته باشد و در مواقعی بی اختیاری را تجربه کند.
یبوست: یبوست از علت های شایع بی اختیاری ادرار است. اگر این بیماری درمان نشود، به مرور زمان مثانه آسیب می بیند و کنترل خود را برای ذخیره ادرار از دست می دهد.
دیابت: افراد مبتلا به دیابت پیشرفته نسبت به افراد عادی ادرار بیشتری تولید می کنند. این موضوع گاهی سبب می شود تا بیمار نشت ادرار را تجربه کند.
بزرگی پرستات: یکی از مشکلات شایعی که آقایان بعد از سن 50 سالگی با آن دست و پنجه نرم می کنند، بزرگی پروستات است. این وضعیت منجربه آسیب بخش های مختلف دستگاه ادراری می شود؛ که نتیجه آن نشت ناگهانی ادرار است.
عمل سرطان پروستات: اگر شخصی به دلیل بدخیم بودن سرطان پروستات، اقدام به عمل جراحی کند، ممکن است در آینده دچار بی اختیاری ادرار شود. در واقع طی این جراحی گاهی ماهیچه اسفنکتر آسیب می بیند و فرد بی اختیاری ادرار را تجربه می کند.
چگونه می توان بی اختیاری ادرار را درمان کرد؟
بهترین دکتر بی اختیاری ادراری ابتدا با روش هایی مانند معاینه فیزیکی، بررسی علائم، بررسی نتیجه نمونه ادرار، سونوگرافی مثانه، تست یورودینامیک، سیستوسکوپی و... به تشخیص این وضعیت در بیمار می پردازد؛ سپس متناسب با علت بی اختیاری ادرار و شرایط بیمار، از روش های زیر برای کنترل و درمان آن بهره می گیرد. روش های درمان بی اختیاری ادرار عبارتند از:
- تجویز دارو: بهترین دکتر بی اختیاری ادراری در ابتدا با تجویز داروهایی که باعث کنترل انقباضات عضلات مثانه می شوند، به کاهش نشت ادرار کمک می کنند. البته همیشه یک نوع دارو برای بهبود این وضعیت تجویز نمی شود. برای مثال اگر فردی به دلیل یائسگی نشت ادرار را تجربه می کند، پزشک با تجویز داروهای هورمونی، به کاهش علائم یائسگی و همچنین بی اختیاری می پردازد.
- تغییر سبک زندگی: معمولاً بهترین دکتر بی اختیاری ادراری توصیه می کند تا بیمار در کنار سایر روش های درمانی، به تغییر و اصلاح سبک زندگی خود بپردازد. برای مثل روزانه زمانی از وقت خود را صرف تقویت عضلات لگن کنند و در زمان معینی به تخلیه ادرار بپردازند. کاهش وزن، استفاده از پد بهداشتی، انجام تمرینات مثانه، بلند نکردن اجسام سنگین، مصرف نکردن مایعات قبل از فعالیت های ورزشی، تخلیه ادرار قبل از ورزش کردن و... از کارهایی است که افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار باید آن ها را رعایت کنند.
- تزریق بوتاکس: بسیاری از افراد بوتاکس را به عنوان ماده ای برای زیبایی و جوانسازی صورت می شناسند؛ اما این ماده منجربه شل شدن عضلات بدن می شود. بنابراین؛ برخی از پزشکان این ماده را به ماهیچه های مربوطه تزریق می کنند تا با شل شدن آن، مشکل بی اختیاری ادرار در بیمار رفع شود.
روش های جراحی و غیر جراحی متنوعی برای درمان بی اختیاری ادرار در مردان و زنان وجود دارد؛ که بهترین دکتر بی اختیاری ادرار بعد از معاینه دقیق از آن ها بهره می جوید. بنابراین؛ بهتر است بلافاصله بعد از مشاهده علائم نشت ادرار، برای درمان به پزشک متخصص مراجعه شود.
مراجعه به پزشک
بی اختیاری ادرار وضعیتی نگران کننده در آقایان و خانم ها است؛ که علائم آن اغلب در دوران بزرگسالی بروز می کند. این بیماری در زنان شیوع بیشتری دارد؛ اما برخی از آقایان به دلیل افزایش سن، مصرف مشروبات الکلی، بیماری دیابت، جراحی پروستات، بزرگی پروستات و...ممکن است آن را تجربه کنند. با مراجعه به بهترین دکتر بی اختیاری ادراری می توان این وضعیت را تا حدودی کنترل و درمان کرد.
اگر به دنبال یک پزشک توانمند و حاذق برای درمان بی اختیاری ادرار هستید، می توانید به مطب دکتر میترا عبدلی مراجعه کنید. دکتر میترا عبدلی نخستین جراح و متخصص زنان، زایمان، نازایی و فلوشیپ پزشکی جنسی، بهترین انتخاب برای زنانی است که به دلیل بارداری، زایمان، افزایش سن، افتادگی لگن و...بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند. ایشان متناسب با علت بی اختیاری و شرایط بیمار، بهترین روش درمانی را برای بهبود این وضعیت انتخاب می کنند. برای رزرو وقت در مطب ایشان می توانید از طریق شماره تماس درج شده در آدرس اینترنتی ایشان اقدام کنید.
تماس با مطب دکتر میترا عبدلی
آدرس مطب: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از مترو قیطریه (دسترسی راحت از مترو قیطریه)، کوچه سینا، مجتمع پل رومی ۱۷۲۵، طبقه همکف، واحد ۴
تلفن تماس: ۰۲۱۲۲۶۹۱۶۲۷
موبایل منشی: ۰۹۱۰۷۵۰۰۹۶۶
آدرس سایت: https://drmitraabdoli.com
آدرس پیج اینستاگرام: https://instagram.com/dr_mitra_abdoli
این محتوا تبلیغاتی است